Home / Aanpak / MSP

MSP

MSP (Managing Successful Programmes) is dé internationaal erkende, open standaard methodiek voor programmamanagement. Programma’s worden gebruikt om strategische veranderingen in te voeren, zowel in delen van organisaties, in de gehele organisatie of in groepen van organisaties.
MSP is een kapstok om complexe, strategische, meerjarige veranderprogramma’s succesvol te managen.

Voor complexe veranderingen waarbij ook de dagelijkse bedrijfsvoering een verandering moet ondergaan, is een methode voor projectmanagement onvoldoende.

Immers, het gaat niet om het opleveren van nieuwe producten, services of diensten, maar juist om op een andere manier te werken en het gebruiken van deze zaken.

Hiervoor is MSP ontwikkeld. Een programma bestaat uit het complementaire geheel van projecten en veranderactiviteiten. MSP biedt, net als PRINCE2, een set van best-practices bestaande uit principes, thema’s en processen. MSP is echter niet een methode, waarbij de stappen van voor tot achter zijn beschreven, maar veel meer een raamwerk dat dient als gids tijdens de uitvoering van een programma. Het biedt  dan ook meer vrijheden.

Top